Opskrifter

Let og lækker gæstemiddag

Mandag, 2. juni 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Det er så herligt med de ekstra forårsferiedage. Så er der nemlig tid til at invitere venner og familie på en let og lækker forårsmiddag. Her får du forslag til lækkerier, der enten kan serveres koldt eller forbe-redes i god tid og bare sættes i ovnen til sidst.

Det skal du servere:

  • Velkomstdrink
  • Tomat-bruschetta
  • Hel lakseside med agurker
  • Ostebakkelser med spinatflødecreme

Fremgangsmåde til hel lakseside

Læg et stort stykke alufolie i en bradepande og tænd ovnen på 180°. Smør alufolien med majsolie og læg fiskesiden på folien. Drys med salt og peber. Skær halvdelen af citronen i tynde skiver, fordel dem og laurbærbladene over fisken og hæld hvidvin over. Luk alufolien og sæt fisken i ovnen i 40 min. Rør imens æggeblommen sej med lidt salt, saften af den anden halve citron og dijonsennep, dryp olien i til en tyk mayonnaise og smag den til med hakket purløg. Skræl agurken og skær den i meget tynde skiver. Tag laksen ud og lad den afkøle lidt. Smør et tyndt lag mayonnaise over laksen og læg agurkeskiverne på. Pynt med citronbåde. Servér resten af mayonnaisen til fisken, der kan spises lun eller kold.

Opskrift på ostebakkelser med spinatflødecreme
















(24 stk.)

Ostebakkelser
1 dl vand
50 g smør
100 g mel
100 g gruyere
2-3 æg

Fyld
300 g spinat
20 g smør
20 g hvedemel
1 dl piskefløde
Salt og peber
Revet muskatnød

Fremgangsmåde til ostebakkelser med spinatflødecreme

Bring vand og smør i kog, pisk mel i, så det jævner, og sluk. Rør revet ost i og pisk æggene sammen. Tilsæt æggene lidt ad gangen, til dejen får en tyk og glat konsistens. Kom dejen i en tylle og sæt små boller på bagepapir. Bag dem ved 200° i en almindelig ovn med ovndøren på klem i ca. 25 min., til de er gyldne. Der må ikke ske for meget i køkkenet i dette tidsrum, så falder de sammen, men luften fra den åbne ovndør, gør ostebakkelserne meget luftige og lette, uden at fedte.

Mens bakkelserne er i ovnen, kan du meget forsigtigt tilberede fyldet. Damp spinaten og hæld væden fra. Smelt smørret i en gryde og afbag det med mel. Tilsæt fløde og spinat og rør til en glat masse. Smag den til med salt, peber og muskatnød. Afkøl bakkelserne, skær dem op og kom en skefuld spinatcreme i hver. Servér dem til laksen eller som en selvstændig ret.


SE OGSÅ: Tre fyldige middagssalater




Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.